Emekliden maaş hesaplamasında tek sistem çağrısı: 2000 öncesi gösterge sistemine dönülsün

Emekli olacak yüzbinlerce kişinin 2025’te ortaya çıkacak maaş farkı için hükümetin formül arayışı sürüyor. Uygulanacak formül henüz netleşmedi. Bakanlık kaç kişinin bu durumdan etkilendiği ve farkın kapatılmasının maliyetinin ne olduğuna yönelik etki analizi yapıyor. Emekli tarafı ise maaşların tek sistem üzerinden hesaplanmasını sağlayacak 2000 öncesi gösterge sistemine geri dönülmesi çözümün en kestirme yolu olduğuna dikkat çekiyor.

Emekli maaş hesaplamasında yıl farkından doğacak fark üzerinde çalışmalar ve formül arayışları sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili çalışma yaptıklarını söylemişti.

A101 17 Ekim 2024 perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik uyarı geldi: 'Bu deprem önemlidir' Evdeki Küfü Anında Yok Ediyor ; Sararma ve Yeşillenme Sona Bulacak Kabarmaya doymayan pamuk * poğaça * tüyosu - Kıyır kıyır ve yumuşak oluyor BİM market 16 Ekim 2024 çarşamba aktüel ürünler kataloğu! Elektrikli Araç Şarj Maliyetleri Açıklandı ; Türkiye Sıralamada Norveç’ten İyi – İşte Tam Liste…