Memur ve emekliler ne kadar zam alacak? SGK uzmanı kötü haberi verdi

TÜİK'in verilerine göre, son 5 aylık enflasyon farkı %22,72 olarak belirlendi. Çalışan memurlar ve milyonlarca emekli, temmuz ayında maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. "Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?" sorusunun cevabı 3 Temmuz'da belli olacak. SGK Uzmanı Nergis Şimşek ise birçok emekliyi bekleyen olası tehlikeleri değerlendirdi.

6 aylık enflasyon farkı öncesinde milyonlarca memur ve emeklinin gündeminde 3 Temmuz'da yapılacak olan zam yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Haziran enflasyon verilerinin açıklamasına sadece 3 gün kaldı. Böylece 2024 yılının 6 aylık enflasyon farkı netleşecek. Peki, memur ve emekli (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) maaş zammı Temmuzda ne kadar olacak? Cumhuriyet'e değerlendirmelerde bulunan SGK Uzmanı Nergis Şimşek, memur ve emeklileri bekleyen maaş zammı tehlikesini açıkladı ve son tahminleri paylaştı.

TRT 1 yayın sorunu nasıl çözülür? Memur zammı kesinleşti, kıdem tazminatı tavanı belli oldu Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? İşte öne çıkan gelişmeler Emekliye 3 ayrı formül Milli maç izleme yerleri nerede?