Emekli maaşında yüzde 30 farka dikkat! 2025’te emekli olanlar daha az maaş alacak

Enflasyonun düşüş sürecine girmesiyle yeni emekli olacakların aylıkları da olumsuz etkilenecek. Emeklilik dilekçesini 31 Aralık 2024 tarihine kadar verenler, 1 Ocak 2025'ten sonra verenlere göre yaklaşık yüzde 30 daha yüksek aylık alacaklar. Peki emekli olmayı düşünenler ne yapmalı? Dilekçe tarihi konusunda karar verirken nelere dikkat etmeli?

Enflasyonun bu yıl düşüş sürecine girmesi yeni emekli olacak kişilerin emekli maaşlarını da olumsuz etkileyecek. Emeklilik dilekçesini 31 Aralık 2024 tarihine kadar verenler, 1 Ocak 2025'ten sonra verenlere göre yaklaşık yüzde 30 daha yüksek maaşla emekli olacaklar. Emekli aylığındaki bu fark da ömür boyu alacakları aylıkları etkileyecek. Peki emekliliği hak etmiş veya bu yıl hak edecek kişiler ne yapmalı? Dilekçe tarihi konusunda karar verirken nelere dikkat etmeli? Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, emeklilikle ilgili soruları yanıtladı.

A101 market 21-27 Eylül 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar Citroen ikinci el piyasasına meydan okuyor; Tüm modellere sıfır faizle kredi geliyor 21 Eylül 2024 cumartesi çeyrek altın ve gram altın alış-satış fiyatları! Yumuş yumuş oluyor + Evde ekonomik pastane simidi nasıl hazırlanır? Cuma günleri resmi tatil mi oluyor? Birçok kişi cevabını merak ediyordu, öğrenciler heyecanlandı