Emekli maaşında yeni model şart! Uzmanı 5 soruna 5 çözüm önerisini anlattı

Çözüm: Ödenen primlerin ana veriyi oluşturmaya devam edeceği ama çalışılan günün de maaşlarda etkisinin hissedileceği bir sistem sorunu çözecektir.

OVP'de yer alan bu model için "Sosyal güvenlik sisteminde kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik eden, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi önceleyen düzenlemeler hayata geçirilerek sistemin mali sürdürülebilirliği güçlendirilecektir" denildi. Çok çalışıp yüksek prim ödeyen sigortalıların yüksek emekli aylığı almasını sağlayacak sistem emekliliği değil çalışmayı teşvik edecek, kayıt dışılığı da önleyecektir.

AFAD Müdürü Orhan Tatar: 250 yıldır enerji topluyor, 7.8’lik deprem üretebilir İpek gibi kek yapmanın yolu : Çoğu kişinin bilmediği küçük dokunuş Zemini en çürük ilçeler belli oldu : İstanbullular kamyonu doldurup terk ediyor İşler ters gitti kanal gözünün yaşına bakmadı! Kanal D final kararı aldı Yeni yıl öncesi dev indirimler! Otomobil markaları Ekim kampanyalarını açıkladı - Kaçıran bin pişman iPhone'un pil ömrünü uzatan 5 tüyo; Öğrendiğnizde şarj kablosuna bağımlı yaşamayacaksınız