Dünyada düşen ekonomik özgürlük sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada?

ABD’li Heritage Foundation tarafından 30 yıldır ölçülen “Ekonomik Özgürlük Endeksi” tüm dünyada gerilerken, Türkiye kaçıncı sırada yer aldı?

ABD’li düşünce kuruluşu Heritage Foundation, 1995 yılında ilk verilerini yayımladığı “Ekonomik Özgürlük Endeksi”nin 30. yılını kutladı.

Endeks ölçümünde 4 ana gösterge yer alıyor. Hukukun üstünlüğü, hükümet (kamu) boyutu, (düzenleyici verimlilik) iş ve ekonomik hayatın düzenlenmesinde verimlilik, piyasalardaki dışa açıklık. Bu 4 ana göstergenin de alt kırılımları üzerinden ortalama bir değer belirleniyor.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu