Dünyaca ünlü gazeteden memur maaşlarıyla ilgili iddia: Memurun ocak maaş zammı nasıl hesaplanacak?

Dünyaca ünlü Financial Times Gazetesi, önümüzdeki yıllarda Türkiye'de memur maaşlarının dondurulacağını öne sürdü. Geçen yıl temmuz ayında seyyanen zam alan memurların bu yılın temmuz ayındaki maaş zammı enflasyonun 5,42 puan altında kaldı. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerine göre memur maaş zammı ocak ayında da enflasyonun en az 4 puan altında kalacak. Memurun ocak zammı nasıl hesaplanacak?

Financial Times’ta yer alan bir analizde “Bütçe açığının azaltılması, önümüzdeki yıllarda memur maaşlarının dondurulması gibi bazı sert tedbirleri de içerecektir” denildi. Gazetenin bu iddiası sosyal medyada da büyük tartışmaya neden oldu.

A101 market 21-27 Eylül 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar Citroen ikinci el piyasasına meydan okuyor; Tüm modellere sıfır faizle kredi geliyor 21 Eylül 2024 cumartesi çeyrek altın ve gram altın alış-satış fiyatları! Yumuş yumuş oluyor + Evde ekonomik pastane simidi nasıl hazırlanır? Cuma günleri resmi tatil mi oluyor? Birçok kişi cevabını merak ediyordu, öğrenciler heyecanlandı