Domates üreticisinin zor sezonu... Bazı üreticiler ürünü tarlada bırakıyor

Salçalık domateste mayıs ayında ihracat kısıtlaması kalkmasına rağmen pazar kaybı ve yüksek stok nedeniyle fabrikalar düşük fiyattan ürün alıyor. Sözleşmesiz üreticiler ise daha zor bir sezon geçiriyor. Bazı çiftçiler maliyetler nedeniyle ürünü tarlada bırakıyor.

Türkiye’de 2022 yılından bu yana ihracat kısıtlamasına konu olan domates salçası, domates üreticisine zor bir sezon daha yaşatıyor. Mayıs 2024’te ihracat kısıtlamasının kalkmasına rağmen pazarlarını kaybeden sanayici, elindeki yüksek stok nedeniyle alımlarını azalttı ve fiyatı düşürdü. 

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu