Devre kesici nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Bazen piyasada olağandışı dalgalanmalar yaşanır. Fiyattaki aşırı düşüş veya yükseliş yatırımcılar arasında endişelere neden olur. Yatırımcıları sert ve zamansız fiyat değişikliklerinden korumak için finansal piyasalarda devre kesici kuralı oluşturulmuştur. Peki, devre kesici nedir?

Devre kesici nedir?

Devre kesici, bir borsada ticareti geçici olarak askıya alan düzenleyici bir önlemdir. Devre kesiciler, bir güvenlik veya endeksin her iki yönde de kontrolsüz hareketini kontrol eden önceden tanımlanmış yüzde değerleridir. Bu değerler bir endeksin veya menkul kıymetin önceki kapanış seviyeleriyle karşılaştırılır.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri açıklandı: Türkiye'nin sırası belli oldu El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor