Devre kesici nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Bazen piyasada olağandışı dalgalanmalar yaşanır. Fiyattaki aşırı düşüş veya yükseliş yatırımcılar arasında endişelere neden olur. Yatırımcıları sert ve zamansız fiyat değişikliklerinden korumak için finansal piyasalarda devre kesici kuralı oluşturulmuştur. Peki, devre kesici nedir?

Devre kesici nedir?

Devre kesici, bir borsada ticareti geçici olarak askıya alan düzenleyici bir önlemdir. Devre kesiciler, bir güvenlik veya endeksin her iki yönde de kontrolsüz hareketini kontrol eden önceden tanımlanmış yüzde değerleridir. Bu değerler bir endeksin veya menkul kıymetin önceki kapanış seviyeleriyle karşılaştırılır.

BİM market 18-24 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! En iyi aile arabaları seçildi! İşte geniş ailelerin en çok tercih ettiği 10 otomobil Türkiye’nin yaşanabilir illeri belli oldu ; Emekliler ve uzaktan çalışanlar bavul toplayacak Dünyanın milyarderleri bu burçlardan çıkıyor ; İşte en zengin 10 isim Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan açıklama geldi: Büyük depremin habercisi mi? Tarım Kredi Kooperatif Market 18 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli indirim kataloğu!