Çalışanlar dikkat! Bir ay içinde başvuran parasını alabiliyor

ÜÇ AYLIK MAAŞ ÜCRET GARANTİ FONU’NDAN

İşverenin konkordato ilan etmesi, işveren için aciz vesikası alınması, iflası gibi nedenlerle ödeme güçlüğüne düştüğü hallerde ücretin ödenmemesi durumunda, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesindeki Ücret Garanti Fonu devreye girer. İşçinin İŞKUR’a başvurması halinde ödenmemiş ücretlerinin üç aya kadar kısmı fondan karşılanır. Bu haktan yararlanabilmek için işçinin son bir yıl içerisinde konkordato ilan edilen işyerinde çalışıyor olması gerekiyor.

Ücret Garanti Fonu’ndan ödemeler, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bildirilen prime esas kazanç üzerinden yapılır. Prime esas kazanç tavanı 2024 yılı için 150.000 TL olarak uygulanıyor.

Ücret Garanti Fonu’ndan ücretini alan işçi, ücretinin zamanında ödenmediği gerekçesiyle iş akdini haklı fesih yapamaz.

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Meşhur sokak lezzetleri restoranı iflas etti ; 15 şube hariç hepsi kapanıyor Solan çiçekleri çıldırtan kür ; Aspirinden daha etkili oluyor