Borsa ve dolarda yıl sonu beklentisi ne? Piyasada yükseliş hızlanır mı? Uzmanı yorumladı...

İŞTE BORSADA YIL SONU TAHMİNİ

Yıl sonu için 13.000 ve üzeri fiyatlamanın test edilmesi bekleniyor. Biraz daha temkinli olmak gerekirse 12.000-12.500 bandı hedeflenebilir. Yeniden 11.000 üzerini görmemiz için yıl sonu hedeflenen enflasyon rakamlarına erişim, kurda stabilizasyon, en azından agresif hareketlerin görülmemesi ve siyasi gündemin, jeopolitik gelişmelerin negatif oluşumlardan uzak kalması destekleyici olur.

Ayrıca Kasım ayında ABD seçimlerinin bitmesi ve Fed para politikalarının daha netleşmesi ile kur beklentileri daha öngörülebilir bir zemine oturacak. Bu noktada da yatırımcılar portföylerinde TL ağırlıklı işlemlere ve hisse senedi piyasasına yeniden yönelebilirler. Küresel çapta faiz indirimlerinin devam etmesi, TL faiz getirilerin yüksek kalması yabancı yatırımcılar için yine yurt içi yatırımları cazip bir unsur olarak ortaya çıkarabilir. Artan yabancı girişi görebiliriz.

Yoğurt mayalarken sulanmasını önlüyor ; Silifkeli köylülerin mayalama taktiği 15 dakika hazır Belçika muhallebisi ; Bir yiyen bir daha muhallebi yemiyor Bu da Türkiye'nin kahvesi! Tunceli'de yetişiyor, kilosu 400 liraya satılıyor Sararan araba farlarını temizlemenin yolu ; Güneş yanıkları anında yok oluyor Sebebi komik gelebilir ama doğru; Dev havayolu şirketi kısa süre içinde iflasını açıklayabilir! Geçmek bilmeyen öksürüğe ne iyi gelir?Eriyinceye kadar karıştırıp tüketin! Öksürüğü şıp diye kesiyor