Borsa İstanbul’da tarihi çıkışa mola

Mevduat faizinde gerileme yaşandı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 17 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre yaklaşık 374.7 milyar lira artarak 16 trilyon 486.5 milyar liraya ulaşırken mevduat faizinde gerileme yaşandı. 1-3 aylık mevduat faizinde 4-5 puanlık düşüşler görüldü. Tahvil bono ve bankacılık mevduat faizlerindeki düşüşler doğal olarak alternatiflerini güçlendirir. Ayrıca halen mevcut faizleri enflasyonun altında seyrediyor (negatif faiz).

Bu gelişmelerin hisse senetlerine olumlu yansımaları olası bir durum.BIST100 Endeksi’nin primli görünümüne karşılık para piyasalarından sermaye piyasalarına bir akım olup olmayacağını veya ne ölçüde transfer gerçekleşeceğini zamanla göreceğiz. Yerli yatırımcının borsaya tavrında son günlerde olumlu yönde bir değişim gözleniyor.

"Bize bir şey olmaz demesinler" diyerek deprem uzmanı o ili uyardı Tarihin en uzun ömürlü 7 imparatorluğu * Dünyanın yüzde 8’inden fazlasına hükmetmişler Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri! Çoğu kişi bilmiyor, bu besinler zehir saçıyor BİM market 18-24 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu! Meteoroloji haritayı yayımladı! 53 yıldır böylesi görülmedi Lider misin yoksa bir soytarı mı? İlk gördüğün gerçeği itiraf ediyor