Bollinger bantları nedir? Bollinger bantları teknik analizde nasıl kullanılır?

Bir finansal enstrümanın o andaki fiyatının, yüksek mi yoksa düşük mü olduğu hakkında yatırımcılara bilgi veren göstergeye “Bollinger bantları” denir. Piyasada dalgalanmanın yüksek veya düşük olduğunu gösteren Bollinger bantları aynı zamanda bir varlığın fiyatının fazla yükseldiği veya düştüğü zamanlar hakkında da sinyaller verir. Yatırımcılar, bu göstergeyi alış ve satış hedefleri belirlemek için kullanabilirler.

Bollinger bantları ve teknik analizde kullanımı

1980’de John Bollinger tarafından geliştirilen Bollinger bantlarının daralması ya da genişlemesi yatırımcılara fiyatlara yönelik bir analiz yapmasına yardımcı olur. Bantlar birbirine ne kadar yakınsa ya da ne kadar dar ise  finansal aracın algılanan oynaklığı o kadar düşüktür. Bantlar ne kadar genişse, algılanan oynaklık da o kadar yüksektir.

Domates ve salatalığı birlikte tüketenlerin dikkatine... Çoğu kişi bu zararından habersiz MasterChef okyanus tarifi! Mehmet Şef’in özel tarifi okyanus nasıl yapılır? Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler? 25 devlet kurumu ilana çıktı: Personel alınacak 1 milyon aboneyi ilgilendiriyor... Elektrik ve doğalgaz faturalarına yeni sistem geliyor Tarihte bugün: 23 Eylül