Bakan Işıkhan'dan emekliye ek zamla ilgili yeni açıklama: Maaş farkları ödemesi için tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin ekonomik refahı, sosyal refahı, çalışma yaşamı ile ilgili kültürel miras ve kuşaklararası aktarım ve bilimsel faaliyetler olmak üzere 4 ana başlık altında gerçekleştirecek çalışmaları sene içerisinde hayata geçireceklerini bildirdi.

‘Emekliler Yılı’na dair ilk adımı emeklilere yapılan ek zamla atmış olduklarını söyleyen Bakan Işıkhan, 2024 yılının ilk yarısı için memur emeklilerine yüzde 49,25 artış sağladıklarını ve akabinde SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yüzde 37,57 olarak ortaya çıkan artış oranlarına 11,68 puan daha artış ilave ederek, emekli maaşları artış oranlarını tüm emekliler için eşitlediklerini belirtti.

BİM market 25 Eylül 2024 çarşamba aktüel ürünler kataloğu! Fidan dikerken buldu: Türkiye'de bir ilk! 'Arsayı 120 bin TL'ye aldık ancak şu an değer biçilemez' Faiz oranları değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık net faiz getirisi Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? Erdursun açıkladı Patlıcan kızartırken uygulamalısınız ; Asla kararmayacak + yağ çekmeyecek Dev marketler zincirinden İstanbul kararı; 3 şubesini apar topar kapattı