Raflarda fiyatlar fırladı: Aşırı sıcak tarlaları vurdu, ürünler köklerinden yandı

Ülke genelinde yaşanan son yılların en şiddetli sıcakları, tarımsal üretimi vurdu. Başta domates, biber, karpuz, kavun, fasulye ve kiraz olmak üzere birçok ürün tarlada yandı, hasat erkene çekildi. Kuraklıkla birlikte bir çok üründe rekolte düştü.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte; mevsim meyve ve sebzelerinde fiyatlar olması gerekenin çok üstüne çıktı. Domates, biber ile başlayan fiyat artışları, karpuz ve kavun ile devam etti.

Son olarak fasulye fiyatlarının 200 liraya çıktığı görüldü. Yaşanan bu durumda, üretici ile tüccar arasındaki fiyat dengesizliği, yüksek kâr hırsı, aracılar ile komisyoncuların fahiş kâr marjları ve marketler etkili oldu.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu