Araç satışında yeni dönem başlıyor! Artık ilan doğrulama zorunlu olacak

Ticaret Bakanlığı'nın konut satışları için fiyat manipülasyonlarının önüne geçmek için uygulamaya koyduğu ‘doğrulanmış ilan’ zorunluluğu şimdi de otomotiv sektöründe devreye alınıyor. Doğrulama yapmayanlar araç satışı yapamayacak. Uygulama ile dolandırıcılık riskinin azaltılması bekleniyor.

Ticaret Bakanlığı’nın ilk olarak konut satışında uygulamaya koyduğu ‘doğrulanmış ilan’ zorunluluğu ikinci el araç satışları için de zorunlu oluyor. Devreye alınacak yeni uygulama ile artık e-devlet üzerinden kimlik doğrulama işlemi yapmayanlar, araç satışı yapamayacak. Hatta, yakınlarının otomobillerini ilana koyabilmeleri de ancak yakınlıklarını ispatlamak şartıyla mümkün olabilecek.

A101 24 Ekim 2024 perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! A101'e hangi ürünler geliyor? A101 market 19-25 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Yenidoğan Bebek Çetesi üyeleri isim isim belli oldu! İşte çalıştıkları hastaneler ve görevleri Yerli bildiğimiz ama satılmış 19 marka ; Listeyi duyan şok oluyor MasterChef yüksük çorbası tarifi! Yüksük çorbası nasıl yapılır? Yüksük çorbası püf noktası Dev kağıt üreticisi iflas verdi ; Ders kitaplarını etkilemesi bekleniyor