6 ayda 605 şirket için konkordato kararı verildi: İflaslar art arda gelebilir

Yılın sadece ilk 6 ayında 605 firma hakkında konkordato kararı alındı. Eski icra müdürü, Avukat Mustafa Zafer, konkordato talepleri değerlendirilirken ‘yığınsal bir iflas sürecinin’ yaşanabileceğine yönelik uyarılarda bulundu.

Sıkı para politikasının sonucu olarak sıcak paraya ulaşamayan, özellikle işletme sermayeleri yetersiz kalan birçok firma cebri icra tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Cebri icra takiplerindeki yükseliş, nitelikli borçluları konkordato kurumuna sevk ediyor.

Konkordato sürecinin doğru yönetilememesi nedeniyle geçici mühlet kararı alan birçok firma içinse iflas kararları veriliyor, bu durum kısa sürede daha çok iflasın yaşanabileceği endişelerini artırıyor. Eski icra müdürü, Avukat Mustafa Zafer de konkordato taleplerinin değerlendirilmesinde ‘yığınsal iflas süreci’ yaşanabileceğine yönelik uyarılarda bulundu.

43 yıllık uzman ölçtü: En az yakıt harcayan 10 otomobil markası ve modeli belli oldu Narin Güran cinayetini böyle manipüle ettiler: Yangın çıktı, elektrikler kesildi Türkiye'deki tüm iller tek tek açıklandı! İşte il il erkek ve kız bebeklere en çok verilen isimler Uzmanlara göre birkaç sene içerisinde kaybolacak 7 meslek ŞOK market 18 Eylül 2024 çarşamba aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Time dergisi dünyanın en iyi şirketlerini açıkladı: Türkiye'den 4 şirket listeye girdi