39 yıllık enerji devi iflas etti! Borsada hisseler adeta çakıldı…

SunPower’I İFLASA GÖTÜREN SÜREÇ

SunPower, CEO'sunun Şubat ayında ayrılmasının ardından zorlu birkaç çeyrek geçirdi ve aynı ay ABD Menkul Kıymetler Düzenleme Kurumu'ndan muhasebe uygulamalarıyla ilgili bir celp aldı.

Şirketin geçen ay yeni ürün sevkiyatları ve platformundaki kiralama ve satın alma anlaşmalarını devre dışı bırakma gibi çeşitli faaliyetlerini durdurduğunu açıklamasıyla kriz daha da derinleşti.

SunPower, Blue Raven Solar ve New Homes işletmelerini ve kurulum yapmayan bayi ağını satmak için Kaliforniya merkezli Complete Solaria ile bir 'satış anlaşması' imzaladıktan sonra kalan varlıkları için satış sürecini sürdürmeyi planladığını söyledi. SunPower, 2021 yılında Blue Raven'ı 165 milyon dolara satın almıştı.

Kaynak: reuters.com - ekonomim.com

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu