2’nci el otomobilde yeni dönem başladı: Güvenli Ödeme Sistemi nasıl çalışıyor?

İkinci el otomobil alım satımında yeni dönem başladı. Peki, Güvenli Ödeme Sistemi nedir? Sistem nasıl çalışacak? Tüm merak edilenleri Avukat Dr. Burak Aslanpınar, Hürriyet Gazetesi yazarı Oya Armutçu'ya anlattı.

"DOLANDIRICILIK VE TEREDDÜTLERİN ÖNÜNE GEÇECEK"

Avukat Burak Aslanpınar, Güvenli Ödeme Sistemi ile ilgili şunları söyledi:
"Güvenli Ödeme Sistemi dolandırıcılık, ‘Kim parayı ödedi, kaporayı kim verdi, acaba satıcı gerçekten böyle bir bedel istiyor muydu, ilanı o mu verdi?’ gibi tereddütlerin önüne geçmeyi hedefleyen bir ödeme sistemi. Sistemle ikinci el motorlu kara taşıtları için ödeme güvenli bir şekilde bir emanete alınıyor. Burada alıcı ile satıcının anlaştığı bedeli satıcı sisteme giriyor. Alıcı da ödemeyi gerçekleştirdiğinde noterde devir işlemi yapılabiliyor. Noterdeki işlemle beraber emanette bekleyen para satıcının hesabına yatıyor.

33 ilçede elektrikler kesilecek, hemen kontrol edin! İstanbullular dikkat: BEDAŞ, AYEDAŞ duyurdu Tesla’yı gölgede bırakan üreticiden kötü haber * Elektrikli otomobil devi iflas etti Ne leke bırakıyor ne iz: Lekeli Camları Bu Yöntemle Tertemiz Yapın, Kışı Çilesiz Geçirin 2025 Citroen C4 Yepyeni Tasarımıyla Tanıtıldı: İşte Yeni C4 ve C4X 2025 yılı asgari ücret ne kadar olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı beklenen rakamı açıkladı! Hayır Apple İlk Sırada Değil! İşte Dünyanın En İyi Kameraya Sahip 10 Telefonu