2024'te iş değiştirenler dikkat! Eğitim ve sağlık harcamanıza vergi iadesi alabilirsiniz

2025 yılında gelir vergisi beyannamesi doldurmak zorunda olacak mavi ve beyaz yakalı kişiler şöyle:

– Tek işverenden 2024 yılında elde ettiği brüt ücreti 3 milyon lirayı aşanlar.

-Birden fazla işverenden ücret geliri elde edenlerden, birinci işverenden aldıkları ücret dahil olmak üzere aldığı ücretlerin toplamı 3 milyon lirayı aşanlar.

– Birden fazla işverenden ücret geliri elde edenlerden, birden sonraki işverenden aldıkları ücretlerin toplamı 230 bin lirayı aşanlar.

– Stopaja tabi olan ücret geliri toplamı 3 milyon lirayı aşan sporcular.

– Stopaja tabi geliri 3 milyon lirayı aşan veya birden fazla işverenden ücret alan ve birden sonraki işverenden aldıkları ücretlerin toplamı 230 bin lirayı aşan profesyonel spor yarışmaları ile basketbol ve voleybol spor dallarının en üst liglerindeki yarışmaları yöneten spor hakemleri.

– Ücretlerini yabancı bir ülkedeki işverenden doğrudan doğruya alanlar (İstisna kapsamında olanlar hariç.)

– İstisnadan faydalanmayan yabancı elçilik ve konsolosluk memur ve hizmetlileri.

– Ücreti stopaj yoluyla vergilendirilmeyen, yukarıda sayılanlar dışında kalan kişiler.

15 dakika hazır Belçika muhallebisi ; Bir yiyen bir daha muhallebi yemiyor Yoğurt mayalarken sulanmasını önlüyor ; Silifkeli köylülerin mayalama taktiği Sararan araba farlarını temizlemenin yolu ; Güneş yanıkları anında yok oluyor Bankaların promosyon yarışı kızıştı: Emeklilere uyarı geldi: 'Acele etmeyin' Sebebi komik gelebilir ama doğru; Dev havayolu şirketi kısa süre içinde iflasını açıklayabilir! Bu da Türkiye'nin kahvesi! Tunceli'de yetişiyor, kilosu 400 liraya satılıyor