2024'te iş değiştirenler dikkat! Eğitim ve sağlık harcamanıza vergi iadesi alabilirsiniz

2024'te iş değiştirenler birden sonraki işverenden veya işverenlerden aldıkları ücret 230 bin lirayı aşarsa 2025'te gelir vergisi beyannamesi dolduracak. Beyanname dolduranlar, 2024 yılında yaptıkları eğitim ve sağlık harcamasını vergi matrahından indirerek vergi iadesinden yararlanabilecekler. Peki ücretle çalışanlar hangi harcamaları matrahtan indirebilirler? Harcamalar nasıl belgelenmelidir?

2024 yılında iş değiştirenler, birden sonraki işverenden veya işverenlerden aldıkları ücret 230 bin lirayı aşarsa 2025 yılında gelir vergisi beyannamesi dolduracak. Beyanname dolduranlar, 2024 yılında yaptıkları eğitim ve sağlık harcamasını vergi matrahından indirerek vergi iadesinden yararlanabilecek. Bundan yararlanabilmek için bu yıl yapılan eğitim ve sağlık harcamalarına ilişkin faturaların mutlaka saklanması gerekiyor. Peki ücretle çalışanlar hangi harcamaları matrahtan indirebilirler? Harcamalar nasıl belgelenmelidir? Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, bu yıl iş değiştirenleri yakından ilgilendiren konuyla ilgili merak edilen her şeyi yazdı.

BİM market 26-29 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Pizza devi iflas etti ; Borçlarını ödeyebilmek için bu şubelerin tamamını satıyor Asgari ücretli ocak ayını iple çekiyor! Yeni maaşta zam hesabı değişti Meşhur Çakallı menemeni işte böyle yapılıyor: 40 yıllık ustanın tarifiyle Samsun'un meşhur lezzeti Zeytinin beyazlamasını önlemenin yolu : Zeytin aylarca bozulmuyor ve küflenmiyor Kış boyunca taptaze limon kullanmak için işte köylülerin uyguladığı en etkili yöntem