2020’de ekonominin önemli başlıkları

Covid-19 nedeniyle tüm dünyada ticaretin yavaşlaması ile ivme kaybeden Türkiye ekonomisi, yılın üçüncü çeyreği itibarıyla yeniden toparlanma dönemine girdi. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,4 büyüyen Türkiye ekonomisi, Covid-19 etkilerinin görüldüğü ikinci çeyrekte yüzde 9,9 daralırken, üçüncü çeyrekte gelen veriler yılın tamamına yönelik beklentileri yükseltti.

Salgının etkilerini azaltmak için hayata geçirilen önlem ve teşvikler ile kamu bankalarının düşük oranlı kredileri başta olmak üzere sektörel kampanyalar ve normalleşme adımları, haziranda konut satışında rekorların görülmesini sağladı.

Haziranda bir önceki aya göre yüzde 449 yükselişle 101 bin 504 ipotekli konut satışı gerçekleşti. Konut satışlarında temmuzda da yıllık bazda yüzde 124,3 artış görülürken, tüm zamanların satış rekoru kırıldı.

Sırrı şimdi çözüldü! Yakıt tüketimini yarı yarıya düşürecek formül araç sahiplerini sevindirdi Hepsi o modele yöneldi: Patronların yeni gözdesi oldu! İşte Türkiye'nin en zenginlerinin araçları Dev restoran zinciri finansman bulamazsa iflasını açıklayacak! Türkiye'deki şubelerini kapattı MasterChef ıslak hamburger tarifi! Islak hamburger nasıl yapılır? MasterChef İzmir bombası tarifi! Enfes İzmir bombası nasıl yapılır? 20 ilçe karanlığa bürünecek hemen kontrol edin! BEDAŞ duyurdu İstanbul elektrik kesintisi