10 bin TL alan emekli maaşı ne kadar olacak? Kök maaş can yaktı! Emekliye ek zam ne zaman yapılacak?

10 bin TL alan emekli maaşı ne kadar olacak? Enflasyon rakamlarıyla ortaya çıkan yüzde 24,73'lük zam sonrası 10 bin TL alan emekli maaşları kök maaşa takılarak zam almamıştı. AK Parti harekete geçti. Ek zam için çalışmalar başladı. Peki emekliye ek zaman ne zaman, 10 bin TL emekli ne kadar olacak?

10 bin TL alan emekli maaşı ne kadar olacak? Türkiye İstatistik Kurumu'nun 6 aylık enflasyon rakamlarından sonra 4A, 4B ve 4C emeklileri yüzde 24,73 zam elde etmişti. Ancak en düşük emekli maaşlarına eklenen bu zam oranı 10 TL'yi kök maaş detayı nedeniyle geçemedi. Hal böyle olunca emekli maaşı 10 bin TL olan emekliler tepki gösterdi. Sosyal medyada yayılan bu tepkilerden sonra AK Parti harekete geçti. Maaşı 10 bin TL'yi geçmeyen 1.8 milyon emekli için ek zam çalışmaları başladı. Peki kök maaş nedir, 10 TL maaşı olan emekli ne kadar alacak, emekliye ek zaman ne zaman? İşte tüm detaylar.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu