Omicron endişesi: Avrupa ülkeleri yeni önlemler alıyor

İngiltere'de parlamento, hızla yayılan Omicron varyantıyla mücadele kapsamında aşı pasaportu dahil bir dizi kısıtlamayı hayata geçirdi.

Düzenleme kapsamında tiyatro ve sinema salonları gibi çoğu kapalı mekanda maske takılması ve gece kulüpleri gibi mekanlara girişlerde aşı veya test durumunu içeren belge gösterilmesi zorunlu oldu.

Aşı pasaportu, 500'den fazla kişinin bulunduğu kapalı mekanlar, 4 binden fazla kişinin bulunduğu açık alanlar ve 10 binden fazla kişinin bulunduğu herhangi bir mekan için uygulanacak. En az 2 doz aşı olanlar veya negatif test sonucu gösterebilenler bu yerlere girebilecek.

Ayrıca sağlık çalışanlarının nisan ayından itibaren aşı yaptırmasına ilişkin düzenleme de yasalaştı.

Pazartesinden itibaren evden çalışma uygulamasına yeniden geçilen ülkede, Omicron varyantı vakalarının ay sonuna kadar 1 milyonu geçebileceği açıklandı.

Omicron’un etkisiyle hatırlatıcı doz randevularının tüm yetişkinlere açılmasının ardından hastaneler ve aşı merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluştu.

Ülkede, ilk kez 27 Kasım’da görülen Omicron varyantı vakalarının hızla artmasının ardından alarm seviyesi pazar 3'ten 4'e yükseltilmişti.

Uzmanlar da Omicron varyantına karşı sert önlem alınmazsa ülkede 25 bin ila 75 bin kişinin hayatını kaybedebileceği uyarısında bulunmuştu.

MasterChef fırında sütlaç tarifi! Fırında sütlaç nasıl yapılır? Fırında sütlaç püf noktası Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? Bu fırsat kaçmaz! KİM’de gıda ürünlerinde dev indirimler (KİM'DE İNDİRİM FIRSATI) Tarihte bugün: 24 Ekim Senelerce bu yanlışı yapmışız, yumurta haşlarken yapılan dev hata! Besin değerini yerle bir ediyor Bakan Işıkhan'ın açıklaması sonrası bu sorunun yanıtı çok merak edildi? Kaç emekli 80 bin TL alıyor?