Omicron endişesi: Avrupa ülkeleri yeni önlemler alıyor

Hollanda'da COVID-19 nedeniyle getirilen 'kısmi kapanma' 1 ay uzatıldı.

Hollanda'da geçici hükümet, COVID-19 salgınında artan vaka sayıları sebebiyle yürürlüğe koyduğu 3 haftalık "kısmi kapanmanın" Omicron varyantının yayılımının önüne geçebilmek için 1 ay uzatılarak 14 Ocak'a kadar yürürlükte kalacağını açıkladı.

Ülkede 28 Kasım’da başlayan ve 14 Ocak'a kadar uzatılan tedbirlere göre mağaza ve dükkanlar akşam saat 17.00’den itibaren kapatılacak.

Kafe, restoran ve lokantalar ile süpermarketler ise 05.00 ila 20.00 saatlerinde açık kalabilecek.

Omicron varyantının yeni bir dalgaya sebep olacağını düşünen hükümet 18 yaşın üstündeki herkese 3. doz aşının ocak sonuna doğru yapılabileceğini belirtti.

Ülkede ilk Omicron varyantı Güney Afrika'dan 26 Kasım'da dönen 624 yolcudan 18'inde rastlandı.

Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM), ülkede bugüne kadar tespit edilebilen Omicron varyantını taşıyanların sayısının 105 olduğunu aktardı.

800 bin TL’ye alınabilecek masrafsız otomobiller ; Listede premium da var tamirci düşmanı da. 2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Kış ayları için Prof. Dr. Canan Karatay önerdi ; Ekmek banıp yiyenin burnu bile akmıyor Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? Fiyatlar uçtu ilk 3 sırayı görenler şaştı kaldı! İlçe ilçe hesaplandı: İşte İzmir konut fiyatları Senelerce bu yanlışı yapmışız, yumurta haşlarken yapılan dev hata! Besin değerini yerle bir ediyor