Omicron endişesi: Avrupa ülkeleri yeni önlemler alıyor

Omicron varyantının ilk kez Güney Afrika'da tespit edilmesinden sonra Avrupa'daki ilk Omicron kaynaklı vaka Belçika'da kayıtlara geçti. Belçika'da 26 Kasım'da Omicron varyantının tespitinin ardından bu varyantın hızla yayıldığı bildirildi.

Belçika'da 14 Aralık itibarıyla günlük vakaların yüzde 3'ünün Omicron kaynaklı olduğu belirtiliyor. Bu da günlük 13 binin üzerinde vaka içinde 400 Omicron vakasına tekabül ediyor.

Belçika sağlık yetkilileri, Omicron'un ocak sonuna doğru deltayı geçerek ülkedeki baskın varyant olacağını tahmin ediyor.

Yeni varyantın tespit edilmesinden sonra ülkede ilave önlem alınmadı. Sonbaharın gelmesiyle artan vakalara karşı kasım ayında sıkılaştırılan tedbirlere yenileri eklenmedi.

Belçika hükümeti, ülkede aşılamaların artmasını, tam aşılıların da üçüncü dozları yaptırmasını istiyor. Bu amaçla yıl bitmeden üçüncü dozlar için yeni bir kampanyanın başlatılması bekleniyor.

Hükümetin ayrıca aşılamaların halkın geneline zorunlu kılınması fikrini gündemine aldığı, bununla ilgili gelecek hafta hükümet içinde görüşmelerin yapılacağı belirtiliyor. Belçika'da COVID-19 aşısı 1 Nisan'dan itibaren sağlık çalışanları için zorunlu olacak.

Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? Fiyatlar uçtu ilk 3 sırayı görenler şaştı kaldı! İlçe ilçe hesaplandı: İşte İzmir konut fiyatları 2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Senelerce bu yanlışı yapmışız, yumurta haşlarken yapılan dev hata! Besin değerini yerle bir ediyor Bu fırsat kaçmaz! KİM’de gıda ürünlerinde dev indirimler (KİM'DE İNDİRİM FIRSATI) Bakan Işıkhan'ın açıklaması sonrası bu sorunun yanıtı çok merak edildi? Kaç emekli 80 bin TL alıyor?