Omicron endişesi: Avrupa ülkeleri yeni önlemler alıyor

İspanya'da COVID-19'un Omicron varyantı ilk kez 29 Kasım'da tespit edilirken İspanya Sağlık Bakanlığının son verilerine göre bu varyantın görüldüğü 49 vaka bulunuyor.

Bakanlık, bu vakalardan sadece 17'sinin Afrika'nın güneyindeki ülkelerden gelen yolcular olduğunu açıkladı.

İspanya, mevcut durumda Afrika'nın güneyindeki 9 ülkeden gelen yolcular için 10 günlük karantina şartı uyguluyor.

Diğer yandan ülkede COVID-19'da yeni vaka sayılarında yüksek artışlar devam ediyor. Bakanlık son 24 saatte 26 binden fazla yeni vaka tespit edildiğini ve 58 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ülkede 5-11 yaşlarındaki çocukların COVID-19 aşılamasına da 14 Aralık itibarıyla başlandı. Nüfusun yüzde 79'unda COVID-19 ikinci aşılama süreci tamamlanırken yaklaşık bir aydır 60 yaş üstüne başlanan 3. dozların 40 yaşına kadar olanları da kapsaması tartışılıyor.

Ülkedeki 17 özerk yönetimde COVID-19 önlemleri ayrı ayrı yerel yönetimlerin kararlarına göre uygulansa da genel anlamda büyük kısıtlamalar yapılmıyor.

Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? Fiyatlar uçtu ilk 3 sırayı görenler şaştı kaldı! İlçe ilçe hesaplandı: İşte İzmir konut fiyatları Senelerce bu yanlışı yapmışız, yumurta haşlarken yapılan dev hata! Besin değerini yerle bir ediyor 2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Bu fırsat kaçmaz! KİM’de gıda ürünlerinde dev indirimler (KİM'DE İNDİRİM FIRSATI) Bakan Işıkhan'ın açıklaması sonrası bu sorunun yanıtı çok merak edildi? Kaç emekli 80 bin TL alıyor?