Omicron endişesi: Avrupa ülkeleri yeni önlemler alıyor

Son haftalarda vakaların artış eğilimi gösterdiği İtalya’da hükümet, dün çıkardığı kanun hükmünde kararnameyle salgınla mücadele kapsamında yürürlükteki OHAL’i 31 Mart 2022'ye kadar uzattı.

Ülkede son 24 saatte 20 bini aşkın vaka kaydedilirken 27 Omicron vakası tespit edildi.

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, OHAL kapsamında imzaladığı ayrı bir kararnameyle, Avrupa Birliği ülkelerinden geleceklere yönelik yeni tedbirler getirdi.

Buna göre, AB'den gelecek COVID-19 aşısı yaptırmış kişilere İtalya'ya yolcuklarından önce "negatif" test sonucu gösterme zorunluluğu getirildi. Yine Avrupa’dan gelecek ancak hiç aşı yaptırmamış olanlar ise "negatif" sonuçlu test zorunluluğuna ek olarak; İtalya'ya girdiği günden itibaren 5 gün karantinada kalacak.

AB’den gelecek kişiler için hızlı testlerin 24 saat içinde yapılmış olması, moleküler test olması durumunda ise son 48 saatte yapılmış olması şartı da getirildi.

Söz konusu uygulama, 16 Aralık'ta başlayacak ve 31 Ocak 2022'ye kadar sürecek.

İtalya, Omicron sebebiyle Güney Afrika, Lesotho, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibya, Esvatini ve Malavi'ye 26 Kasım'da getirdiği seyahat yasaklarının süresini 31 Ocak 2022'ye kadar uzattı.

Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? MasterChef fırında sütlaç tarifi! Fırında sütlaç nasıl yapılır? Fırında sütlaç püf noktası Senelerce bu yanlışı yapmışız, yumurta haşlarken yapılan dev hata! Besin değerini yerle bir ediyor 2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Tarihte bugün: 24 Ekim Bu fırsat kaçmaz! KİM’de gıda ürünlerinde dev indirimler (KİM'DE İNDİRİM FIRSATI)