Mevlid Kandili nedir? Mevlid Kandili’nin dinimizdeki önemi nedir?

Mevlid, "doğum zamanı" demektir. Kur'an'da yer almamaktadır. İslam'da Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler, rebiülevvel ayının on birinci gecesini on ikinciye bağlayan geceyi, Şiiler ise on yedinci günü, Mevlid Günü ve on yediye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki hafta, 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı desteği ile, günümüzde sadece Türkiye'de kutlanan Kutlu Doğum Haftası ilan edilmiştir.

Kandil geceleri, İslam'ın ilk zamanlarında var olan bir âdet olmayıp hicri 3. asırdan itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Anadolu'da Osmanlı Devleti Padişahı II. Selim'den itibaren bu kutlama gün ve geceler, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır. Kadir Gecesi'nden başka kandil gecesi, Kur'an'da yer almaz.

Yoğurt mayalarken sulanmasını önlüyor ; Silifkeli köylülerin mayalama taktiği 15 dakika hazır Belçika muhallebisi ; Bir yiyen bir daha muhallebi yemiyor Bu da Türkiye'nin kahvesi! Tunceli'de yetişiyor, kilosu 400 liraya satılıyor Sararan araba farlarını temizlemenin yolu ; Güneş yanıkları anında yok oluyor Sebebi komik gelebilir ama doğru; Dev havayolu şirketi kısa süre içinde iflasını açıklayabilir! Bankaların promosyon yarışı kızıştı: Emeklilere uyarı geldi: 'Acele etmeyin'