Mevlid Kandili nedir? Mevlid Kandili’nin dinimizdeki önemi nedir?

Mevlid Kandili, İslam peygamberi Muhammed'in doğum gecesi ve aynı zamanda hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. Mevlid Kandili Diyanet İşleri takvimine göre bu sene 14 Eylül cumartesi gününe denk geliyor. Müslümanlar için önemli günlerden biri olan Mevlid Kandili’nin dinimizdeki önemi nedir merak ediliyor? Peki, Mevlid Kandili nedir? Mevlid Kandili’nin dinimizdeki önemi nedir?

Mevlid Kandili nedir?

Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili, İslam peygamberi Muhammed'in doğum gecesi ve aynı zamanda hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. İslam Nebisi, Ashab-ı Kiram, Emevîler ve Abbâsîler dönemlerinde herhangi bir kutlama örneğine rastlanmayan rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olan Mevlid Kandili, ilk defa hicretten yaklaşık üç yüz elli yıl kadar sonra Mısır'da, Şii Fâtımî Devleti döneminde kutlanmaya başlamıştır.

Yoğurt mayalarken sulanmasını önlüyor ; Silifkeli köylülerin mayalama taktiği 15 dakika hazır Belçika muhallebisi ; Bir yiyen bir daha muhallebi yemiyor Bu da Türkiye'nin kahvesi! Tunceli'de yetişiyor, kilosu 400 liraya satılıyor Sararan araba farlarını temizlemenin yolu ; Güneş yanıkları anında yok oluyor Sebebi komik gelebilir ama doğru; Dev havayolu şirketi kısa süre içinde iflasını açıklayabilir! Geçmek bilmeyen öksürüğe ne iyi gelir?Eriyinceye kadar karıştırıp tüketin! Öksürüğü şıp diye kesiyor