Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu? 12 Ekim 2024 son dakika depremler

Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yer yüzeyini sarsma olayına “deprem” denir.

Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının yer yuvarı içinde ne şekilde yayıldıklarını, ölçü aletleri ve yöntemlerini, kayıtların değerlendirilmesini ve deprem ile ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalına “sismoloji” denir.

MTA Malatya depremi sonrası diri fayları güncelledi ; Birinci - ikinci ve üçüncü derece riskli iller Malatya 5.9'luk depremle sarsıldı: Prof. Dr. Görür'den ilk açıklama geldi... Prof. Dr. Tüysüz en riskli bölgeyi açıkladı ve uyardı: '7 şiddetinde deprem üretebilir' 'Bir süre evlerimize girmeyelim' diyerek uyardı! Uzman isim günler öncesinde depremi böyle söylemiş BİM 18 Ekim 2024 cuma aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! İstanbullular dikkat: Hemen önleminizi alın! 30 ilçe tek tek açıklandı işte etkilenecek mahalleler