Raflar boşaldı, hisseler şaha kalktı

Koronavirüs vakasının Türkiye’de görülmesi para piyasalarına olumsuz yansırken, Borsa İstanbul’da gıda, ilaç ve sağlık kurumları hisseleri sert yükseliş gösterdi.

Şebnem TURHAN

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından para piyasalarında sert hareketler yaşanıyor. Borsa İstanbul 100 bin puanın altını test ederken dolar ve euro değer kazandı. Ancak bu fırtınalı günün birkaç kazananı da var. Gıda perakendecileri, ilaç şirketleri ve sağlık kurumları. 

Gıda perakendecileri, Şok Marketler, Migros, CarrefourSA, Bizim Toptan ve Bim Marketleri borsada bugünün en hızlı yükselenleri arasında. Koronavirüs nedeniyle marketlere hücum edildiği ve bir çok ürün rafının boşaldığı haberleri hisse hareketlerine de yansıdı.

Şirket - Değişim oranı
BİM %7.99
Migros %12.87
CarrefourSA %19.90
Şok Marketler %11.03
Bizim Toptan %19.04

Hastalık sağlık kurumları hisselerine de yansıdı. Ve borsada işlem gören Lokman Hekim ve MLP Sağlık şirketlerinin hisseleri oldukça hızlı yükseldi.

Elbette ilaç şirketleri de bu rüzgara kapıldı. Eczacıbaşı, Deva Holding gibi şirketlerin hisseleri borsada hareketlendi. 

Şirket - Değişim oranı

Selçuk Ecza Dep. %20
Lokman Hekim %17.89
DEVA %19,90
ECİLC %19,82
RTA Laboratuvarları 19.79

Marketlerde stok alışverişleri başladı

İstanbullular dikkat! Hava bir anda soğuyacak, tarih belli oldu Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Bankaların promosyon yarışı kızıştı: Emeklilere uyarı geldi: 'Acele etmeyin' Birleşik Krallık bu Türk yatırımını konuşuyor: 1 milyar sterlinlik yatırım İstanbul’dan daire fiyatına Roma'dan ev alınıyor 2024'te mi 2025 yılında mı emekli olunmalı? Özgür Erdursun yanıtladı