Ons altın, 3 haftanın en düşüğünü gördü

Altın fiyatları üzerinde, güçlenen dolar ve yüksek tahvil faizleri etkisi devam ediyor. Ons altın fiyatı, 3 haftanın en düşük seviyesini test etti. Gram altın fiyatı ise, 1781 lirayla kadar çekildi.

Haber Merkezi |

Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankası (Fed) Jerome Powell'ın sıkılaştırma yanlısı açıklamalarından sonra güçlü dolar ve yükselen tahvil faizlerinin baskısıyla üst üst ikinci haftayı kayıpla tamamlamaya hazırlanıyor. Ons altın, haftanın son işlem gününde 1940 dolara kadar gerilerken; böylelikle 3 haftanın en düşük seviyesini test etti. Sarı maden, saat 18.14 itibarıyla yüzde 0,57 düşüşle 1945 dolarda işlem görüyor.

Altının ons fiyatında 1960 ve 1980 dolar direnç, 1940 ve 1920 dolar destek konumunda bulunuyor.

Powell'ın açıklamalarıyla oynaklık arttı

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarındaki tonun öngörülenden daha "şahin" olması nedeniyle emtia piyasasındaki fiyatlamalarda oynaklığın arttığını belirtti.

Dünya genelinde enflasyonla mücadelede gerektiği kadar adım atılıp atılmadığı sorgulanmaya devam ederken, varlık fiyatlarında oynaklık güçlü seyrini sürdürüyor.

Gram altında 'dolar' etkisi

Altının gram fiyatı, son dönemde ons altındaki düşüşle baskı altında hareket etmeyi sürdürüyor. 1781 liraya kadar gerileyen gram altın, şu dakikalarda yüzde 0,26 kayıpla 1786 liradan alıcı buluyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2 bin 960 liradan, Cumhuriyet altını 12 bin 60 liradan satılıyor.

Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,47 primle 1.791 liradan tamamlamıştı.

Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar zamlanacak? İşte masadaki oran... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Kimse ilk sırayı tahmin edemedi! Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını belirledi EPDK’dan kritik karar! Elektriğe gizli zam yolda! Dakikada 600 mermi atan milli Thunderbold görücüye çıktı! TSK envanterine girecek