Kavcıoğlu, 'sıkı para politikası' mesajını yineledi

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyon ve enflasyon beklentilerinin yüksek olduğu mevcut durumun sıkı para politikası duruşu gerektirdiğini söyledi.

Haber Merkezi |

TCMB'nin yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu geçen hafta göreve başlamasından sonra düzenlenen ilk yatırımcı toplantısında selefi döneminde başlatılan sıkı para politikasına bağlı kalınacağını söyledi.

Toplantıya katılan iki kaynak, Kavcıoğlu'nun sıkı para politikasına devam edileceği mesajını verdi. Kavcıoğlu toplantıda enflasyon ve enflasyon beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek bunun sıkı bir para politikası duruşu getirdiğini ifade etti.

Toplantıya katılan diğer bir kaynak ise politika faizinin ihtiyaç olması halinde var olan %19 seviyesinin üzerine çıkarılıp çıkarılmayacağı sorusuna açıkça "evet" cevabı vermediğini ve bankanın bir sonraki toplantısında alacağı kararın veri odaklı olacağını ifade etti.

İki kaynağın verdiği bilgiye göre Kavcıoğlu ayrıca enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar politika faizini gerçekleşen ve beklenen enflasyonun üzerinde oluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez 11 kente kuvvetli yağış uyarısı Aydın Doğan Vakfı'ndan açıklama: Kağıt üzerinde kalmıştı