Haftanın Stratejisi: Orta vadede dolarizasyon terse dönebilir

Yatırım Finansman Başekonomisti Erol Gürcan, perşembe günü açıklanacak olan ‘Enflasyon Raporu’na ilişkin öngörülerini anlattı. Gürcan ayrıca, TCMB tarafından yapılan ‘sadeleşme adımları’ sonrası TL’nin cazibesinin artıp artmayacağını da değerlendirdi.

Şenay Zeren |

'Haftanın Stratejisi' programımızın bu haftaki konuğu, Yatırım Finansman Başekonomisti Erol Gürcan oldu. Son aylardaki en kritik haftaya girerken, yurt içinde ve yurt dışında öne çıkan gündemleri Erol Gürcan ile konuştuk. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ve sonrasında atılan ‘sadeleşme adımları’nı değerlendiren Gürcan, perşembe günü yapılacak ‘Enflasyon Raporu’ sunumundaki revizyon beklentilerini açıkladı. Başekonomist Gürcan, TL’nin cazibesinin artmasını beklediğini de vurguladı.

Gürcan, Borsa İstanbul’un bundan sonraki yönüne ilişkin tahminlerde bulundu ve kalıcı yabancı girişleri için 2024 yılında yapılacak olan seçim sonrasına işaret etti.

Bu hafta yurt dışında en kritik gündem, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ve Başkan Jerome Powell tarafından verilecek mesajlar olacak. Yatırım Finansman’dan Gürcan, bankadan beklentilerini Nasıl Bir Ekonomi youtube kanalı izleyicileri için anlattı.

Ayrıca altın fiyatları için kısa vadeli beklentilerini söyleyen Gürcan, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunurken; ‘Nasıl bir portföy sepeti oluşturulmalı?’ konusunda tüyolar verdi.

Naci Görür, sosyal medyadan isyan etti: Söyleyen haddini bilmeli! Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar zamlanacak? İşte masadaki oran... Kimse ilk sırayı tahmin edemedi! Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını belirledi EPDK’dan kritik karar! Elektriğe gizli zam yolda!