Haftanın Stratejisi: Altında rota yeniden mi oluşturuluyor?

2024 yılının başında altın fiyatlarında asıl hikayenin, yılın ikinci yarısında yazılacağı senaryoları hakimdi. Peki, bugün hala bu beklentiler geçerli mi? Ata Portföy Genel Müdürü Mehmet Gerz ile 'Haftanın Stratejisi'nde konuştuk.

Şenay Zeren |

Nasıl Bir Ekonomi youtube kanalımızda yayınlanan 'Haftanın Stratejisi' programımızın bu haftaki konuğu, Ata Portföy Genel Müdürü Mehmet Gerz oldu. Küresel piyasalar, Borsa İstanbul, dolar/TL, Euro/TL ve altın fiyatları ile ilgili beklentilerini paylaşan Gerz, yatırımcılara önemli tavsiyelerde de bulundu.

Ata Portföy Genel Müdürü Gerz, Finansal okuryazarlık bölümümüzde ise, 'Arbitraj nedir? Nasıl yapılır?' sorunusu değerlendirdi.

Altında rota yeniden mi oluşturuluyor?

2024 yılının başında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yılın ikinci yarısında faiz indirimlerine başlayacağı beklentileriyle, "Altının hikayesi ikinci yarıda yazılacak" senaryoları vardı. Geldiğimiz noktada, majör merkez bankalarından faiz indirim beklentileri ötelenirken; jeopolitik riskler ve ülkelerin altın alımları fiyatları desteklendi ve yukarı taşıdı.

Peki, altın fiyatlarıyla ilgili beklentiler değişti mi? Altında rota yeniden mi oluşturuluyor? Ata Portföy Genel Müdürü Mehmet Gerz, altın fiyatlarında yükselişin devam etmesini beklediğini değerlendirirken, destekleyen sebepleri detaylı bir şekilde anlattı.

Çelik üretimi dünyada düştü, Türkiye’de yükseldi Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Milyonlarca iPhone kullanıcısını sevindiren gelişme: Önümüzdeki hafta geliyor Milyonları ilgilendiriyor: En düşük memur maaşı kaç TL olacak? İşte tahminler BYD, Türkiye'deki fabrikası için Fransız şirketle anlaştı Vural Çelik'in ailesi sessizliğini bozdu! Gülse Birsel'e yanıt verdiler