Elektrik dağıtım şirketlerine halka arz teşviki

2021-2025 döneminde halka arz edilecek elektrik dağıtım şirketlerine teşvik sağlayan düzenlemeye Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber Merkezi |

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Resmi Gazete'de yayımlanan kararında 2021-2025 döneminde halka arz edilecek elektrik dağıtım şirketlerine teşvik sağlayan bir düzenlemeye imza attı.

EPDK'nin konuya ilişkin Kurul kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketlerinin 2021-2025 yıllarını kapsayan dördüncü uygulama döneminin herhangi bir tarife yılı sonu itibarıyla paylarının doğrudan halka arz edilmesi ve Borsa İstanbul'da işlem görmeleri durumunda genel kalite indikatörü yüzde 1 olarak uygulanacak.

Söz konusu şirketlerin doğrudan pay sahibi olan anonim ortaklığın paylarının halka arz edilmesi ve Borsa İstanbul'da işlem görmesi durumunda ise genel kalite indikatörü yüzde 0,3 olarak uygulanacak. 

Dağıtım şirketinin performansına ilişkin olarak belirlenen GKİ, kalite faktörü haricinde uygulanacak performans teşvikine esas değişken olarak kabul ediliyor.

Söz konusu düzenleme şirketlerin kasasına daha çok nakit girmesine olanak sağlayacak.

Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak