Dolar/TL bugün ne kadar? (25 Eylül 2024 dolar - Euro fiyatları)

Dolar fiyatları, güne pozitif başlamasının ardından 34,1410 seviyesinden işlem görüyor. Yatırımcılar ve vatandaşların iç ve dış piyasaya hakim olmak için yakından takip ettiği altın ve döviz kurundaki son ve güncel veriler merak ediliyor. Peki, dolar - Euro fiyatları bugün kaç lira? Güncel dolar fiyatları ne? İşte 25 Eylül 2024 Çarşamba gününe ilişkin döviz kuru fiyatları...

Aleyna Harman |

Dolar fiyatları, saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 34,1410'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 yükselişle 38,2540'tan, sterlin/TL yüzde 0,2 düşüşle 45,7400'ten satılıyor.

Dün yatay bir seyir izleyen dolar/TL, günü açılışın hemen altında 34,1180'den tamamlamıştı.

Dolar endeksinde yatay seyir

Dolar endeksi ise şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 100,34 seviyesinde bulunuyor.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim döngüsüne başlamasının ardından artan risk iştahı, resesyon endişesini besleyen veriler ve jeopolitik riskler ile birlikte güç kaybetmeye başladı.

ABD'de ekonomisinde enflasyona yönelik riskler yerini resesyon endişelerine bırakırken, ekonomik aktivite ve iş gücü piyasasından gelecek sinyallerin Fed'in kasım ve aralık ayında atacağı adımların boyutuna yönelik bilgi vermesi bekleniyor.

Fed yetkililerinden açıklamalar gelmeye devam ederken, Bankanın 50 baz puanlık faiz indirimine karşı çıkan Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, enflasyonun temel ölçütlerinin Bankanın yüzde 2 hedefinin "rahatsız edici derecede üzerinde" olduğunu ve bundan sonraki süreçte politika duruşunu ayarlama yaklaşımında temkinli olmaya devam edeceğini belirtti.

Öte yandan, yurt içinde açıklanan verilere göre, ağustosta 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri, piyasa katılımcıları için 1,2 puan azalarak yüzde 27,5 seviyesine, reel sektör için 2,7 puan düşerek yüzde 51,1 seviyesine ve hanehalkı için 1,5 puan gerileyerek yüzde 71,6 seviyesine indi.

Analistler, bugün yurt dışında ise ABD'de haftalık mortgage başvuruları ile yeni konut satışlarının takip edileceğiniifade ederek, teknik açıdan dolar endeksinde 100 seviyesinin destek, 102 seviyesinin direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Türk Telekom, EMEA’da “Yatırımcı İlişkilerinde En İyi Şirket” seçildi Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Konut kredisi ne zaman çekilmeli? Kredi faizleri düşecek mi? Uzmanı açıkladı... Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? Erdursun açıkladı Dünyanın en zengin adamıydı: Serveti 9 ayda 30 milyar dolar eridi!