Trump’ın seçilmesi Fed’in faiz indirimlerine engel olur mu?

Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinin Fed’in olası faiz indirimlerine engel olmayacağı öngörüldü.

Haber Merkezi |

ABD başkanlığı adaylarından Trump, kendisine yönelik suikast girişiminin başarısız sonuçlanmasıyla anketlerde seçilmeyi garantiledi. Trump’ın başkanlığının Fed’in politikaları üzerindeki etkisi sorgulanmaya devam ediyor.

MUFG döviz analisti Lee Hardman, ABD'de Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'a yönelik başarısız suikast girişiminin ardından başkanlık seçimlerini kazanma şansının artmasıyla doların geçen haftaki düşüşlerinin bitmesine neden olduğunu söyledi.

Hardman, ticaret tarifeleri ve daha düşük vergi beklentilerinin, uzun vadeli Hazine getirilerini yükselttiğini söyledi. Analist ayrıca, Fed Başkanı Powell'ın yavaşlayan enflasyona ve soğuyan işgücü piyasasına işaret etmesiyle eylül ayında faizlerde indirim beklentilerinin artmasının dolarda yükselişi sınırladığını savundu.

Hardman, "Donald Trump, kasım ayında yeniden seçilse bile bu Fed'in faiz indirimine gitmesini engellemeyecektir" dedi.

"Piyasalar, Trump'ın yeniden seçilmesini fiyatlamaya devam ederse, dolar için yukarı yönlü olacak"

ING döviz analisti Francesco Pesole yayımladığı notta, Trump'ın başarısız suikast girişimi sonrasında başkanlık seçimlerini kazanacağına yönelik bahislerin artmasının, faiz oranlarında indirim beklentilerini dengeleyerek doları desteklemesi gerektiğini söyledi.

Pesole'ye göre, piyasalar Trump'ın zaferinin genişlemeci maliye politikası getireceğini varsayıyor. Fed Başkanı Powell enflasyonun hedefine doğru düştüğüne dair daha fazla güven ifade etmişken, Trump fiyatlaması uzun vadeli Hazine tahvillerinin getirilerini ve doları yükseltiyor.

Pesole, "Eğer piyasalar Trump'ın yeniden seçilmesinin tahvil ve döviz piyasalarına etkisini fiyatlamaya devam ederse, risk dengesi yakın vadede dolar için yukarı yönlü olacaktır" diye konuştu.

DXY dolar endeksi %0,1 artışla 104,309 seviyesine yükseldi.

FETÖ firarisi gazeteci, Gülen'in son anlarına şahit oldu! Nasıl öldüğünü saniye saniye anlattı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! HÜRJET bir ilki gerçekleştirdi! Ses hızının üzerine çıktı: İşte o anlar Milli SİHA’lar ‘GÖKKURT’ ile gücüne güç katacak! Daha uzağı vurabilecek Ticaret Bakanı Bolat: Araç fiyatlarındaki köpük ortadan kalktı Önce paylaştı, sonra sildi! Gülse Birsel'in Vural Çelik paylaşımı tepki topladı: İşte o yazı