Doların yönünü değiştirecek veri bekleniyor

ABD’de cuma günü açıklanacak PCE verisinin doların yönünü değiştirebileceği uyarısında bulunan uzmanlar, verinin beklenenden düşük gelmesi halinde dolarda baskı yaratabileceği öngörüldü.

Haber Merkezi |

BDSwiss MENA Baş Piyasa Stratejisti Mazen Salhab, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan ABD PCE verilerinin cuma günü açıklanacağına işaret etti.

Salhab, PCE verisinde herhangi bir sürprizin ABD tahvil getirilerini etkileyebileceğini ve doların yönünü değiştirebileceğini söyledi.

“Enflasyon beklenenden düşük gelirse, tahvil getirileri düşebilir ve bu da dolar üzerinde daha fazla baskı yaratabilir” diye konuşan Salhab, "Yatırımcılar 2025'e kadar önemli faiz indirimleri beklerken, tahvil piyasaları enflasyondaki değişimlere ve Fed'den gelen sinyallere karşı hassas olmaya devam ediyor ve bu da önümüzdeki hafta hem tahvil hem de dolar performansını şekillendirecek" dedi.

2 yıllık ABD Hazine tahvilinin getirisi yüzde 3,591'den işlem görürken, 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi yüzde 3,784'te bulunuyor.

Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? Erdursun açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Dünyanın en zengin adamıydı: Serveti 9 ayda 30 milyar dolar eridi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'ahmak davası' açıklaması: Tam bir sefillik 'Devlet büyükleri Togg’u neden makam aracı olarak tercih etmiyor?' İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor