DİBS'lerin Euroclear’a erişiminin yolu açıldı

Yabancı merkezi saklama kuruluşu Euroclear'ın, Merkezi Kayıt Kuruluşu üyeliğiyle bugün itibariyle yabancı fonlar DİBS işlemi yapabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ihraç ettiği Devlet İç Borçlanma Senetleri’nin (DİBS) Euroclear’da takasının gerçekleşebilmesi ve saklamasına ilişkin teknik çalışmaların da tamamlanmasıyla DİBS’lerin bugün itibariyle Euroclear’a erişiminin yolu açılmış oldu.

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Sermaye piyasaları ve MKK için bir kilometre taşı olan Omnibus Hesap Projesi başarıyla tamamlandığı duyuruldu. Paylaşımda, Euroclear'ın MKK üyeliği ve açılan omnibus hesap ile bugün itibarıyla yabancı fonlar ve kurumsal yatırımcıların DİBS işlemleri yapabildiği belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 09 Haziran 2020’de Devlet İç Borçlanma Senetleri’ne (DİBS) takas ve saklama hizmeti verilmesi hususunda yabancı merkezi saklama kuruluşu (YMSK) Euroclear Bank ile mutabakata varıldığını duyurmuştu.

Aynı gün Euroclear da açıklamasında kurum ile Bakanlık arasında varılan anlaşmanın uluslararası yatırımcıların yerel Hazine tahvili piyasasına daha güçlü erişimini sağlayacağı işaret etmişti.

Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor?