Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar? (23 Eylül 2024 güncel altın satış fiyatları)

Altın fiyatlarında yükseliş sürerken; haftanın ilk işlem gününde gram altın ve ons altın rekor yeniledi. Yeni haftanın ilk gününde altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcılar merakla güncel altın fiyatlarını araştırıp takip ediyor. Peki, çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç lira? İşte 23 Eylül 2024 çeyrek, ons, gram ve yarım altın satış fiyatları...

Aleyna Harman |

Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indiriminin yarattığı ivmenin yanısıra, Ortadoğu'daki jeopolitik riskler nedeniyle güvenli liman olarak görülen varlıklara talebin de artmasıyla bugün tarihi zirveye yükseldi.

Rekor seviyesini 2631 dolara yükselten ons altın, saat 12.09 itibarıyla yüzde 0,22 kayıpla 2616 dolarda bulundu.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) geçen hafta gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından ülkede ekonominin "yumuşak iniş" yapabileceğine yönelik beklentilerin öne çıkması risk iştahını beslemeye devam ediyor.

Dünya genelinde enflasyonla mücadelede sona yaklaşılırken, ekonomilerin resesyona girmeden bu süreci atlatıp atlatamayacağı sorusu gündemdeki yerini koruyor.

Analistler, bu hafta açıklanacak yoğun veri gündeminin yatırımcılar tarafından yakından takip edileceğini kaydederek, makroekonomik verilerden alınacak sinyallerin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Gram altında yeni zirve

Fiyatı ons altın ve dolar/TL'nin değerine göre hesaplanan gram altın fiyatı, bu iki bileşendeki artışta tüm zamanların en yüksek seviyesini 2887 liraya taşıdı. Gram altın şu sıralarda ise, yüzde 0,07 düşüşle 2872 liradan alıcı buldu. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 760 liradan, Cumhuriyet altını 18 bin 950 liradan satılıyor.

Güncel altın satış fiyatları

* Yarım altın satış fiyatı: 9.662,00 TL

* Tam altın satış fiyatı: 19.064,64 TL

* Gremse altın satış fiyatı: 47.807,81 TL

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler? Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez