Üç hisseye kredili işlem yasağı getirildi

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında; Datagate Bilgisayar Malzemeleri Ticaret, Duran Doğan Basım ve Ambalaj Sanayi, Silverline Endüstri ve Ticaret olmak üzere üç hissenin paylarına 23 Ekim tarihine kadar açığa kredili işlem yasağı geldi.

Haber Merkezi |

Borsa İstanbul, üç hissenin paylarına kredili işlem önlemi aldığını duyurdu.

Borsa İstanbul'dan yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu'nu (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında; Datagate Bilgisayar Malzemeleri Ticaret, Duran Doğan Basım ve Ambalaj Sanayi, Silverline Endüstri ve Ticaret olmak üzere üç hissenin paylarına 23 Ekim tarihine kadar açığa kredili işlem yasağı geldi.

Açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DGATE.E, DURDO.E ve SILVR.E payları 24/09/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 23/10/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir" denildi.

İş GYO, Marmara Park AVM’nin arsasını satıyor Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! İPA Başkanı Gökce: Türkiye, organize suçta Avrupa'da birinci Rifat Hisarcıklıoğlu'dan ücret artışı için gelir vergisi çağrısı Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler? Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor