Portföy yönetim şirketleri 2023 son çeyrekte 4,8 milyar TL kar yaptı

Portföy yönetim şirketleri, 2023 yılının son çeyreğine ilişkin finansal raporlarını açıkladı. Şirketlerin dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %57 artarak, toplam dönem karı 4,8 milyar TL olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl şirketlerin yarısı kar ederken, bu yıl %60’ı kar açıkladı.

Haber Merkezi |

Analiz Expert’in Hisse Expert modülü ile hazırlanan tabloda portföy yönetim şirketlerinin 2023 yıl sonu karları ve önceki yıla göre değişimleri şöyle:

RE-PIE Portföy Yönetim 1 milyar TL dönem karı ile lider konumunda yer alırken, 587 milyon TL kar ile AK Portföy onu takip etti. En yüksek dönem karı elde eden ilk 10 şirket, toplam dönem karının %77'sini oluşturdu. Bir önceki yıl en yüksek kar açıklayan portföy yönetim şirketleri ise şöyle sıralandı:

RE-PIE Portföy Yönetim 2022 yıl sonu karına göre sıralamada sekizinci sırada yer alırken 2023 yıl sonu karlılık sıralamasında zirveye yükseldi. Ak Portföy, Yapı Kredi Portföy ve Azimut Portföy ise 2022 sıralamasındaki konumlarını 2023'de de korudular. Arz Portföy Yönetimi, geçen yıl aynı dönem birinci sırada yer alırken bu yıl beşinci sıraya geriledi.

Bu yıl, Tacirler Portföy, Hedef Portföy ve Albaraka Portföy yıl sonu kârları en yüksek olanlar arasında yer almazken, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi, Garanti Portföy ve Ziraat Portföy bu yıl listeye girmiş durumda.

Tüm portföy yönetim şirketlerinin yıl sonu kârları ve önceki yıla göre değişimleri şöyle:

BYD, Türkiye'deki fabrikası için Fransız şirketle anlaştı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Vural Çelik'in ailesi sessizliğini bozdu! Gülse Birsel'e yanıt verdiler FETÖ firarisi gazeteci, Gülen'in nasıl öldüğünü saniye saniye anlattı HÜRJET bir ilki gerçekleştirdi! Ses hızının üzerine çıktı: İşte o anlar Milli SİHA’lar ‘GÖKKURT’ ile gücüne güç katacak! Daha uzağı vurabilecek