New York borsası Rusya - Ukrayna gerilimi etkisiyle düşüşle kapandı

New York borsası, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini tanıması sonrası artan tansiyonun etkisiyle günü düşüşle tamamladı.

Haber Merkezi | AA |

Kapanışta Dow Jones endeksi 480 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 1,42 azalarak 33.596,61 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,99 azalışla 4.305,70 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,23 kayıpla 13.381,52 puana indi.

Rusya-Ukrayna krizinin askeri bir çatışmaya dönüşüp dönüşmeyeceğine dair endişelerin artmasıyla piyasalardaki negatif seyir hakimiyetini sürdürdü.

Artan jeopolitik riskler sonucu petrol ve altın gibi emtia fiyatlarındaki yükseliş de devam etti.

Brent petrolün varili, Türkiye saatiyle 00.30 itibarıyla 93,3 dolardan işlem görürken, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise aynı dakikalarda 91,4 dolardan alıcı buldu.

Yatırımcılar tarafından "güvenli liman" olarak değerlendirilen altının ons fiyatı da 1.901 dolar seviyesinde seyretti.

Makroekonomik veri tarafında ise ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), şubatta aylık bazda 2 puan artışla 57,5'e çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş gösterdi. Ülkede hizmet sektörü PMI da şubatta geçen aya göre 5,5 puan artışla 56,7'ye çıkarak 2 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Devlet Bahçeli'nin, Öcalan çıkışı ne anlama geliyor? Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Ekmekte zam bilmecesi... Fırınlar fiyat artırdı: 'Zamlara karşı gelemiyoruz' Çelik üretimi dünyada düştü, Türkiye’de yükseldi Milyonlarca iPhone kullanıcısını sevindiren gelişme: Önümüzdeki hafta geliyor Milyonları ilgilendiriyor: En düşük memur maaşı kaç TL olacak? İşte tahminler