New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası, günü düşüşle tamamladı.

Haber Merkezi | AA |

Kapanışta Dow Jones endeksi, 280 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,79 azalarak 35.343,28 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,67 azalışla 4.449,50 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,93 kayıpla 14.656,2 puana düştü.

Endeksler gün boyu negatif bir seyir izledi. ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, perakende satışlar temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 1,1 azalarak beklentilerin üzerinde düşüş gösterdi.

Ülkede sanayi üretimi de temmuzda aylık bazda yüzde 0,9 artarak piyasa beklentilerini geride bıraktı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ise bugün katıldığı bir etkinlikte Delta varyantının ekonomi üzerindeki etkisinin belirsizliğini koruduğunu ifade etti.

Analistler, Fed'in yarın açıklanacak son toplantısına ait tutanakların yatırımcılar tarafından takip edileceğini, söz konusu tutanaklarda bankanın para politikasında bir sonraki adımına ilişkin ipuçlarının aranacağını belirtti.

Dünyanın en pahalı ‘Muz’u satışa çıkıyor! Değeri 1.5 milyon dolar Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! 10 soru 10 cevap: İşte Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin ayrıntıları... 2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? Eczacılardan ilaçta kur farkına tepki: Bulunamayan ilaç sıkıntısı artacak