Borsaya bir şirket daha geliyor: Talep toplama tarihleri belli oldu

Mogan Enerji'nin geçtiğimiz günlerde halka arzı onaylanırken; talep toplama tarihleri de belli oldu. Buna göre, 28-29 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde üç gün süreyle talep toplanacak.

Haber Merkezi |

Mogan Enerji Yatırım Holding AŞ'nin halka arzında 28-29 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde üç gün süreyle talep toplanacak. Mogan Enerji'nin 2,23 milyar TL olan mevcut sermayesinin 2 milyar 440 milyon 108 bin TL'ye bedelli artırımı sırasında oluşan 210 milyon 108 bin TL pay ile mevcut ortaklardan Müşfik Hamdi Yamantürk’ün sahip olduğu 26 milyon 263 bin 500 TL nominal değerli B grubu ve Tevfik Yamantürk’ün sahip olduğu 26 milyon 263 bin 500 TL nominal değerli B grubu paylar olmak üzere toplam 262 milyon 635 bin TL payın halka arzı gerçekleştirilecek.

TSKB ve İş Yatırım Menkul Değerler'in aracılık edeceği halka arzda, 1 TL nominal değerli paylar 11,33 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle yapılacak halka arzın büyüklüğü 2 milyar 976 milyon TL olarak hesaplanırken, işlem sonrası Şirket'in halka açıklık oranı yüzde 10,76 olacak.

Halka arzda yüzed 80 yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20 yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsiset ayrıldı.

“Geliri yeni yatırım ve mevcut borçların erken kapanması için kullanacağız”

MOGAN Enerji Genel Müdürü Ali Karaduman, “Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji yatırımcılarından biri olarak Borsa İstanbul’a gelmekten dolayı büyük bir memnuniyet yaşıyoruz. MOGAN Enerji’nin temelleri Türkiye’nin önde gelen enerji firmalarından biri olma hedefiyle 2 Ocak 1980 tarihinde atıldı. Aradan geçen 40 yıldan fazla sürede istikrarlı bir şekilde yatırımlarımıza devam ederek, özellikle yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin en büyük enerji yatırımcılarından biri olmayı başardık. Türkiye güzel bir enerji ülkesi. Örneğin gündüz GES (günü enerjisi) akşam RES'ten (rüzgar enerjisi) enerji elde edebiliyorsunuz. Biz de ülkemizin bu potansiyeline inanarak yatırımlarımızı sürdürdük. Bugün de halka arzla birlikte kurumsallaşma adına önemli bir adım atıyoruz. Kurumsallaşmanın en verimli yolu ve doğru adımı halka arz olarak Borsa İstanbul’a gelmekle ve SPK regulasyonu altına girmekle oluyor. Ayrıca halka arz yoluyla şirketimize ortak olan yatırımcılarımıza büyüme hikayemize ortak olma fırsatı sunuyoruz” dedi.

Karaduman sözlerine şöyle devam etti:

“MOGAN Enerji olarak, sürdürülebilir bir gelecek ve Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için yerli ve yenilenebilir enerji yatırımları ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunuyoruz. İnsanlığa, çevreye, mevzuata ve evrensel değerlere olan sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Halka arzdan sermaye artırımı ile sağlanacak fonu ağırlıklı olarak büyüme hedeflerimiz ve mevcut borçların erken kapatılması doğrultusunda değerlendirmeyi planlıyoruz. Buna göre halka arz gelirinin yüzde 45'i yeni yatırımlar, yüzde 45'i mevcut borçların erken kapamasında kullanılacak, geri kalan yüzde 10'luk tutarı ise işletme sermayesi olarak değerlendireceğiz.”

Şirketlerin 'eşitçilik' performansı yüzde 9 arttı Finansal performansın anahtarı: Dupont analizi AFAD'dan yurt geneli için kritik açıklama Eğitime kar engeli: Birçok ilde okullar tatil edildi! TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu istifa mı etti? Resmi açıklama geldi Bitcoin 100 bin dolar rekorunu ne zaman kırar?