Borsada yatırımcı sayısı 7 milyona dayandı

MKK verilerine göre, Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 6.98 milyon kişiye yükselirken; 10 günde 720 bin yeni yatırımcı borsaya giriş yaptı.

Haber Merkezi |

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 10 Eylül itibariyle 6.98 milyon kişiye çıktı. 31 Ağustos itibariyle yatırımcı sayısı 6.26 milyon kişi seviyesinde bulunuyordu. Yaklaşık 3.9 milyon yatırımcıyla talep rekoru kıran ebebek halka arzının da gerçekleştirildiği bu dönemde 720 bin yeni yatırımcı borsaya giriş yaptı.

MKK verilerine göre, mayıs sonunda 4.6 milyon kişi olan yatırımcı sayısı haziranda 4.48 milyon kişiye gerilerken haziran sonu itibariyle hızlı bir yükselişe geçti. Üst üste halka arzların da yapıldığı son üç ayda yatırımcı sayısı da 7 milyon sınırına dayandı. Temmuz sonunda 5.10 milyon kişi, ağustos sonunda 6.26 milyon kişi olan pay piyasalarındaki yatırımcı sayısı 10 Eylül itibariyle 6.98 milyon kişi olarak belirlendi.

Derbi sonrası Emre Kaplan'a yumruklu saldırı! Açıklamalar peş peşe geldi Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Türklerin gözdesi listeye bile giremedi! İlk sıra görenleri şaşırttı: İşte en çok satan otomobiller Türkiye'nin dev bilet şirketi Fransızlara satıldı Emlak vergisi için 5 yıl fırsatı: Başvuran parasını geri alacak! Hastanede bebeklere alkol verildiği iddiası: Bir bebek öldü, 6'sı entübe