Borsa İstanbul'da satıcılı seyir

Borsa İstanbul, haftanın ilk işlem gününde tarihi zirvesini 8403 puana taşırken; bankacılık endeksi şu dakikalarda negatif ayrışıyor.

Haber Merkezi |

Haftaya yükselişle başlayan Borsa İstanbul, gün içi tarihi zirvesini 8403 puana taşırken; öğleden sonra satıcı seyre yöneldi. BIST 100 endeksi, 8138 puana kadar gerilerken, bankacılık endeksinde kayıp yüzde 5'i aştı.

BIST 100 endeksi, saat 17.39 itibarıyla yüzde 1,80 düşüşle 8173 puanda hareket ederken; bankacılık endeksi ise, aynı dakikalarda yüzde 4,95 kayıpla 7838 puanda işlem gördü. 

BIST 100 endeksinde teknik açıdan, 8400 ve 8500 seviyesi direnç, 8300 ve 8200 puan destek konumunda bulunuyor.

Cuma günü dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, yüzde 0,15 değer kaybıyla günü 8325 puandan tamamlamasına karşın tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Küresel piyasalar temkinli

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağına ilişkin beklentilerin artmasıyla haftaya temkinli bir seyirle başlandığını ifade ederek, bu hafta, başta ABD'de enflasyon verileri olmak üzere yoğun makroekonomik veri gündeminin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararının yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in eylül toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını aktaran analistler, Banka'nın kasım toplantısında ise 25 baz puan faiz artırma ihtimalinin yüzde 44'e çıkarak belirsizliğin arttığına işaret etti.

Cuma günü piyasalar kapandıktan sonra uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, not görünümünü 2 yıl sonra "negatif"ten "durağan"a çıkardı.

Kuruluştan yapılan açıklamada, görünümün "durağan"a revize edilmesinin, kısa vadeli makrofinansal istikrar risklerini azaltan ve ödemeler dengesi baskılarını hafifleten daha geleneksel ve tutarlı bir politika bileşimine dönüşü yansıttığı vurgulandı.

Derbi sonrası Emre Kaplan'a yumruklu saldırı! Açıklamalar peş peşe geldi Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Türklerin gözdesi listeye bile giremedi! İlk sıra görenleri şaşırttı: İşte en çok satan otomobiller Türkiye'nin dev bilet şirketi Fransızlara satıldı Emlak vergisi için 5 yıl fırsatı: Başvuran parasını geri alacak! Hastanede bebeklere alkol verildiği iddiası: Bir bebek öldü, 6'sı entübe