Borsa İstanbul'da dalgalı seyir

Borsa İstanbul, gün içinde dalgalı bir seyir izlerken; kapanışta pozitif tarafta yer aldı. Bankacılık endeksinde yükseliş ise, yüzde 3'ün üzerine çıktı.

Haber Merkezi |

Borsa İstanbul, yükseliş eğilimine bir gün ara verdikten sonra günü primli tamamladı. Güne yüzde 0,64 yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, volatil bir seyir izledi ve 8179 - 8496 bant aralığında işlem gördü. Endeks, kapanışta yüzde 1,86 kazançla 8487 puanda hareket etti.

Bankacılık endeksi açılışta, yüzde 0,79 ve holding endeksi yüzde 0,43 artış kaydederken; gün sonunda yüzde 3,28 ve yüzde 1,48 oranında primle bulundu.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan, 8400 ve 8500 seviyesi direnç, 8300 ve 8200 puan destek konumunda olduğunu kaydetti.

Küresel piyasalarda risk iştahı yükseldi

Analistler, küresel pay piyasalarında, dün ABD'de açıklanan verilerin iş gücü piyasasına ilişkin "soğuma" sinyalleri vermesinin ardından risk iştahının arttığını belirterek, yarın ülkede açıklanacak istihdam raporunun iş gücü piyasasına daha fazla ışık tutacağının ve bunun ABD Merkez Bankasının (Fed) atacağı adımlarda belirleyici olacağının öngörüldüğünü bildirdi.

ADP özel sektör istihdamının beklentilerin altında kalması ve ISM hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) bu yılın en düşük seviyesine gerilemesinin iş gücü piyasasında soğumaya işaret ettiğini vurgulayan analistler, yarın açıklanacak tarım dışı istihdam rakamlarının da eylülde işe alımların yavaşladığını göstermesinin beklendiğini belirtti.

Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar zamlanacak? İşte masadaki oran... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Naci Görür, sosyal medyadan isyan etti: Söyleyen haddini bilmeli! Kimse ilk sırayı tahmin edemedi! Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını belirledi EPDK’dan kritik karar! Elektriğe gizli zam yolda!